Gezondheidspraktijk voor lichaam & geest

Psychosociale therapieën

Mindfulness

Mindfulness is het bewust bezig zijn met de activiteiten die jij uitvoert in het leven. Net als andere organen in onze hele lichaam kunnen ook de hersenen zich aanpassen.  Mindfulness is een specifieke, mentale oefening voor je hersenen. Hierdoor worden bepaalde gebieden beter ontwikkelt.

Wat kan met mindfulness worden bereikt?

stressreductie

aanpak lichamelijke en psychische klachten

meer rust en balans in je leven

beter kunnen ontspannen

beter slaappatroon

 

Stresscounseling

Counseling is een vorm van niet sturende psychische hulpverlening. Deze hulpverlening is bestemd voor personen die op een bepaald vastzitten maar wel zijn gemotiveerd om naar oplossingen te zoeken.

Door deze theraprie krijg je meer kennis en inzichten in de manier waarop stressoren invloed op jou uitoefenen. Door het aanleren van nieuwe vaardigheden ga je jouw stressoren op een positieve manier benaderen. Je gaat leren hoe je je brein kan resetten. Van negatieve gedachten naar positieve gedachten.

Indicaties waaronder:

burnout

depressie

rouwverwerking

Stressgerelateerde klachten, waaronder:

hoofdpijn

nek-, schouder-, rugklachten

slaapproblemen

eetproblemen

huidklachten

maag-, darmklachten

 

EFT (Emotional Freedom Technique)

Vaak wordt onderschat wat de invloeden kunnen zijn van (onverwerkte) emoties die bewust of onbewust zijn weggestopt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld (jeugd)trauma’s.

Gevolg: langdurige klachten en vage kwalen.

EFT hanteert principes uit de cognitieve therapie (invloed op het denken), mindfulness (acceptatie), accupuntuur.

Deze methode heeft als doel het laten ontladen van een gevoel of situatie door middel van het drukken op specifieke punten van het lichaam. Het drukken op deze punten wordt gedaan in combinatie met het uitspreken van een positieve uitspraak. Eigen gedachtenpatronen worden positief beīnvloed waardoor aanpassing van beleving en gedrag en resetten van brein.

Indicaties, waaronder:

trauma’s

emotionele klachten

lichamelijke klachten

leer- en gedragsproblematiek

angsten/fobieën

paniek/stress

Copyright ©2021. All Rights Reserved.